lördag 2 januari 2010

Senaste verken

Tiden har gått fort. Det är nästa en månad sedan jag lade ut något nytt :-(.

Jag har ju mer eller mindre lovat att jag ska lägga ut en bild på de senaste amigurumina jag har gjort.Då börjar vi från vänster där ni ser min Funky Santa i blått med grön strumpa och lila och rosa dekorationer. Lite annorlunda än traditionellt rött :-)). Mönstret hittas på bloggen och jag har använt garnen Toddler Aran, Tanja, Freja, Linnea, Stardust och Pascal Baby.

Nästa figur är en liten gris i julklänning. Hon blev väldigt rosa ;-). Inte riktigt meningen men ändå ganska söt. Mönstret har jag hittat på Red Hearts hemsida och garnerna jag har använt är Venus och Jubileumsgarn.

Så kommer Mias flickdocka. Det är den första jag gjorde och den blev lite annorlunda fast jag älskar den sådå. De är så hemskt söta. Mönstret får man leta upp i Mias bok Virka amigurumi om man inte redan har gjort det. Garnet som jag har använt är (om jag nu minns rätt för jag virkade den i somras) Freja, Jubileumsgarn, Cosmic och ev Fuga.

Framför dockan har jag en jul-Hello Kitty. Det framgår inte riktigt av bilden men luva och klänning glittrar faktiskt lite. Kittyn är virkad i Velvet Ice, Stardust och Jubileumsgarn. Mönstret hittar man hos Armina. Jag tror inte jag hann översätta det denna julen men den som väntar på något gott... :-).

Den svarta saken i bakgrunden, som vissa tror är vargen i Bamse, är ett "porträtt" av min katt Sunny. Hon är korsning mellan vanligt bondkatt och troligtvis norsk skogskatt. Jättehärlig och jättemysig är hon och verkligen MIN katt. Hon tyr sig nästan bara till mig. Det fick med andra ord bli en liten amigurumi av henne. Mönstret hittar man också det i Mias bok. Katten är virkad i dubbelt Sara och stylad med ett reflexhalsband i Queen samt en pingla i halsbandet. För att få henne fluffig har jag sedan borstat upp "pälsen" med en pannborste.

Så kommer min snögubbe. Jättelätt och snabb att virka. Får man sitta i fred går det på en kväll. Mönstret finns på bloggen så det är bara att leta. Till snögubben använde jag Svarta Fårets Raggsocksgarn, Viola, Wendys Chunky Knit och dubbelt Sara.

Sist men inte minst kommer så en isbjörn också den från Mias bok. Den har jag virkat i dubbelt Sara och Svarta Fårets Mohair. Även den har jag fluffat till med pannborsten.

Som ni ser har jag använt lite olika typer av ögon. Tomten har enkla ögon som bara limmas på plats. Jag brukar limma med limpistol så går det snabbt. Risken med sådana här ögon är att figuren ibland kan se skelande ut. Grisen och dockan har vanliga små träpärlor som ögon. De är 5 mm i diameter och kan köpas från Slöjddetaljer.
Kittyn och snögubben har brads-ögon. Brads är jungfruben (pappersklämmor) som är färglagda (i detta fallet svarta) och jättelätta att sätta på plats. Skulle man ha gjort färdigt sin amigurumi och kommer på att man vill ha brads kan man med lite fingerfärdighet få dit bradsen trots att figuren är stoppad. Jag vet bara ett företag som säljer förpackningar med enbart svarata brads och det är Reprint. Man får leta upp deras återförsäljare och be dem ta hem brads åt en. Det funkade bra för mig.
Isbjörnen har nalleögon som man syr fast. Som tur är syns det inte på bilden men ögonen står ut lite grann. Jag får testa mig fram när det gäller att sätta i nalleögon så kanske det blir snyggare.
Till sist har vi då Sunny som har fått kattsäkerhetsögon. Efter lite kämpande fick min man dem på plats och de blev jättefina.

Ja, då vet ni att jag inte har legat på latsidan under hösten och vintern :-)).

Virkliga hälsningar!

1 kommentar:

 1. Tjusiga, tjusiga!
  Verkligen jättefina! ;-)
  Tyckte mycket om den charmiga blå tomten!
  Härligt med lite variation! :-)
  //Frida

  SvaraRadera