lördag 25 april 2009

Ögon

Ögon är alltid ett svårt kapitel och det kan lösas på flera sätt. Jag har omväxlande sytt ögon med svart garn och omväxlande limmat fast ögon med limpistol. De ögon jag har hemma har jag köpt på Brio Lek och Lär när de hade öppet hus för två år sedan. Det är dels vanliga ögon med rörliga pupiller och dels likadana ögon med ögonlock och ögonfransar målade på plasten.

Man kan också kika på Panduro och Slöjddetaljer och se vad de har för ögon. Min mor köpte säkerhetsögon för mååånga år sedan och hon säger att de är ganska svåra att fästa. Beroende på vem som ska ha amigurumin kanske man ska fundera lite på vilka ögon man väljer.

Leta på nätet efter "specialister". Jag har själv fått tillåtelse av Michelle på Suncatchers Eyes att översätta hennes mönster. Hon säljer även ögon. Jag har inte kollat in ögonen och hur det funkar att handla hos henne men ta gärna en titt där.

Svarta pärlor av modellen beads är en möjlighet. När jag var liten kallades de kinapärlor... Ja, kärt barn har många namn. De är lite större pärlor (men inte jättestora givetvis) ca 4-6 mm. Kolla runt och se vad som passar dig.

Ett sista tips för idag är att man kan köpa sk. brads. De används vid scrapbooking för att fästa papper. På svenska skulle vi kalla dem jungfruben eller påsklämmor fast brads är oftast färglagda och har kortare "ben". Även de finns på Panduro och Slöjddetaljer men man kan även titta i pappershandlar som säljer scrapbookingmaterial. Problemet är att de kan säljas i förpackningar med matchande färger så man hittar inte enbart svarta brads.

Hoppas att tipsen har varit till någon nytta för den undrande.

Ha en varm skön helg!

1 kommentar:

  1. Hej! Jag läser din blogg och tittar på alla fina projekt. Så här sent om sider tänkte jag komma med ett tips: jag har hittat rörliga ögon som går att sy fast! Ser precis likadana ut som de "vanliga", men på undersidan finns en liten ögla som man kan peta nål och tråd igenom. Jättepraktiskt!

    SvaraRadera