söndag 26 april 2009

Tack

Jag skulle vilja passa på att tacka alla er som har varit inne och lämnat kommentarer om min blogg. Jag tycker det är jättekul även om jag inte hinner svara alla. Jag märker att det är en uppskattad blogg och att många tycker det är skönt att inte behöva tänka på engelska. Ja, det tycker jag med så ni är inte ensamma. Det går mycket fortare och lättare om man slipper sitta och göra om allt till svenska först.

Jag fick också omedelbart respons på de tips som jag lade ut igår. Personligen tycker jag det är skönt att hitta så mycket information och tips som möjligt på samma site. Det var därför som jag bestämde mig för att även lägga ut tips på bloggen.

Tack till alla er som gillar bloggen!

Kramar!

Egna verk

Många frågar sig kanske om jag själv gör några amigurumi och det var mitt mål att först översätta, sedan virka mönstret och till sist lägga ut det på nätet. Nu har det blivit att jag först översätter, lägger ut mönstret på nätet och sedan kanske jag har hunnit virka efter mönstret. Nåja, man hinner inte allt och jag vill ju att ni ska ha nya färska mönster att virka efter :-)).

Nu tänkte jag i alla fall bjuda på några bilder från de amigurumis jag har virkat själv och kommentera dem lite.

Här är en bild på de amigurumi jag hade virkat innan påsk. Kaffemuggen har jag gjort till min man. Han dricker ganska mycket kaffe om han får möjlighet till det :-(. Jag är glad att jag inte är hans mage utan bara hans fru :-)). Den lilla blå figuren i mitten är en Snuzzle som jag virkat i mohairgarn. Det var inte det optimala garnet för den amigurumin så välj ett tjockare garn.
Bakom Snuzzle sitter en hund som jag har gett bort till en kär vän.
Den blå grisen har varit med i en av alla veckotidningar. Jag kommer inte ihåg vilken och min pärm med mönster glömde jag på jobbet så jag kan tyvärr inte kolla upp det nu.
Koalan på bilden har jag hämtat från en engelsk damtidning men precis som med grisen finns mönstret i pärmen och pärmen på jobbet.

Här är de Hello Kitty som jag virkat. Mönstret finns översatt på Idas blogg och på den gröna och glittriga har jag gjort en liten volangkant. Den blå i mitten är min egen medan jag har gett bort de andra två till två kära vänner. De har blivit lite olika i storlek beroende på att jag använt olika garner och tjocklekar på virknålarna.

Igår översatte jag mönstret till Roly Poly Bunny men jag kunde tyvärr inte lägga ut mönstret då. Det var något tekniskt strul. Å andra sidan fick jag möjlighet att göra en egen bunny, kanin. Denna tänkte jag att minsta dotterns klasskamrat ska få i present idag. De är lätta att göra och går snabbt att göra så dottern och en annan kompis till henne ska nog försöka göra en idag.


Här är då de senaste amigurumina som jag slutförde igår. Det är kaninen, en varg som ännu inte blivit godkänd att lägga ut och så Flamingon Fay som jag har mönster på här på bloggen.

Den söta elefanten som så många verkar ha gjort har jag inte hunnit göra än och jag kanske inte hinner heller :-( på ett tag. Jag har börjat på min kompis beställning av frukter och grönsaker så det kanske dröjer innan jag kan lägga upp en bild på elefanten.

Ha en underbar vårsöndag!

Sena påskkaniner

Jag måste säga att jag har lite dåligt samvete för att jag inte har lagt ut något nytt mönster på lääänge. Jag har gjort missar i min prioritering och översatt några mönster som jag ännu inte har tillåtelse att lägga ut så nu får det bli några sena men ack så söta påskkaniner istället. De är så söta att man kan virka dem året om så håll till godo.

Mönstret är gjort av Michelle.

Roly Poly Bunnies!
Roly Poly Bunnies är den perfekta lilla påskpresenten. De är bara ca 7,5 cm höga och snabba att göra. De är perfekta att lägga i påskägget, gömma till påskaftons-morgonen eller att ge bort som påskpresenter.

Material:Bomullsgarn (Jag använde Lily Sugar 'n Cream i skiftande vårfärger)
Virknål: 3,25 mm (om du har en sådan virknål. Prova annars med 3,00 eller 3,50 mm beroende på vad du har för garn. 3,25 mm är ingen
standardstorlek i Sverige. Övers. anm.)
6 mm ögon

Börja kaninen överst på huvudet:
Lägg upp 4 lm, avsluta v med 1 sm.
varv 1: Virka 6 fm i ringen och runt garnänden. Dra i garnänden för att stänga hålet i ringen.
varv 2: 2 fm i varje fm.
varv 3: *1 fm i nästa fm, 2 fm i nästa fm*, upprepa från * till *.
varv 4-7: 1 fm i varje fm.
varv 8: *1 fm i nästa fm, 2 fm i nästa fm*, upprepa från * till *.varv 9-12: 1 fm i varje fm. Avsluta v med 1 sm ta av garnet.

Botten på kaninkroppen:
Lägg upp 4 lm, avsluta v med 1 sm.
varv 1 Virka 6 fm i ringen och runt garnänden. Dra i garnänden för att stänga hålet i ringen.
varv 2: 2 fm i varje fm.
varv 3: *1 fm i nästa fm, 2 fm i nästa fm*, upprepa från * till *.
varv 4: *1 fm i nästa 2 fm, 2 fm i nästa fm*, upprepa från * till *. Avsluta v med 1 sm, ta av garnet och lämna en lång garnände för montering.

Kaninöron (gör 2):Lägg upp 15 lm.
varv 1: Börja virka 1 fm i andra lm från nålen, virka fm, virka 3 fm i sista lm. Vänd inte! Virka runt änden på varvet och fortsätt på undersidan av lm. Från och med nu kommer du att virka runt och forma en oval.
varv 2: 1 fm i varje fm, virka 2 fm i de 2 fm i änden.
varv 3: 1 fm i varje fm, virka 2 fm i de 2 fm i änden.
varv 4: 1 fm i varje fm. Ta av garnet och lämna en lång garnände för montering.

Svans:Gör en pompomboll till svans. Jag virade garnet runt 4 fingrar 30 gånger, knöt hårt på mitten och klippte av öglorna. Sedan klippte jag till den men lämnade de båda garnändarna som jag knöt till bollen med. De använde jag för att sy fast den på kaninen.

Montering:
Ögonen placeras mellan rad 4 och 5 med 2 fm avstånd.Sy fast öronen på rad 2 på ett jämnt avstånd från varandra.
Sy botten på kroppen men lämna ett 2,5-5 cm hål för att stoppa kaninen. Stoppa kaninen fast och sy ihop hålet.
Sy fast svansen.Ha roligt med din roly poly bunny!


Mönsterkälla: Suncatchers eyes
Hoppas ni gillar mönstret! De är lätta att göra och man gör en på en eftermiddag. Det är en bra figur att lära sig att vikra amigurumi med. Man kan behöva lite hjälp med öronen annars är det inga problem.