söndag 26 april 2009

Egna verk

Många frågar sig kanske om jag själv gör några amigurumi och det var mitt mål att först översätta, sedan virka mönstret och till sist lägga ut det på nätet. Nu har det blivit att jag först översätter, lägger ut mönstret på nätet och sedan kanske jag har hunnit virka efter mönstret. Nåja, man hinner inte allt och jag vill ju att ni ska ha nya färska mönster att virka efter :-)).

Nu tänkte jag i alla fall bjuda på några bilder från de amigurumis jag har virkat själv och kommentera dem lite.

Här är en bild på de amigurumi jag hade virkat innan påsk. Kaffemuggen har jag gjort till min man. Han dricker ganska mycket kaffe om han får möjlighet till det :-(. Jag är glad att jag inte är hans mage utan bara hans fru :-)). Den lilla blå figuren i mitten är en Snuzzle som jag virkat i mohairgarn. Det var inte det optimala garnet för den amigurumin så välj ett tjockare garn.
Bakom Snuzzle sitter en hund som jag har gett bort till en kär vän.
Den blå grisen har varit med i en av alla veckotidningar. Jag kommer inte ihåg vilken och min pärm med mönster glömde jag på jobbet så jag kan tyvärr inte kolla upp det nu.
Koalan på bilden har jag hämtat från en engelsk damtidning men precis som med grisen finns mönstret i pärmen och pärmen på jobbet.

Här är de Hello Kitty som jag virkat. Mönstret finns översatt på Idas blogg och på den gröna och glittriga har jag gjort en liten volangkant. Den blå i mitten är min egen medan jag har gett bort de andra två till två kära vänner. De har blivit lite olika i storlek beroende på att jag använt olika garner och tjocklekar på virknålarna.

Igår översatte jag mönstret till Roly Poly Bunny men jag kunde tyvärr inte lägga ut mönstret då. Det var något tekniskt strul. Å andra sidan fick jag möjlighet att göra en egen bunny, kanin. Denna tänkte jag att minsta dotterns klasskamrat ska få i present idag. De är lätta att göra och går snabbt att göra så dottern och en annan kompis till henne ska nog försöka göra en idag.


Här är då de senaste amigurumina som jag slutförde igår. Det är kaninen, en varg som ännu inte blivit godkänd att lägga ut och så Flamingon Fay som jag har mönster på här på bloggen.

Den söta elefanten som så många verkar ha gjort har jag inte hunnit göra än och jag kanske inte hinner heller :-( på ett tag. Jag har börjat på min kompis beställning av frukter och grönsaker så det kanske dröjer innan jag kan lägga upp en bild på elefanten.

Ha en underbar vårsöndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar