onsdag 29 september 2010

Redan höst

Hejsan alla ni där ute i cybervärlden!

Ja, jag vet att ni går och väntar på nya mönster men just nu verkar inte tiden finnas över. Jag har jobbat mycket i sommar och när man väl är hemma har man mycket annat att göra. Nu har jag dessutom börjat läsa på distans så jag vet inte hur mycket jag kommer att hinna sitta vid datorn. Jag hoppas ni har tålamod att fortsätta vänta på mönster.

Ha det bra!
Cissi

10 kommentarer:

 1. Hittade just tillbaka till din blogg, jag tror jag varit här förut. Tack för att du översätter mönster från engelska! Nu följer jag din blogg så jag kan se om du översätter mer mönster!

  SvaraRadera
 2. Vi väntar så klart, man kan inte hinna med allt!
  Det finns ju många beskrivningar, som du har översatt, som man kan virka under tiden.
  Ha det bra!
  Kram från Carina

  SvaraRadera
 3. Hej Cissi!
  Hittade precis till din blogg och köpte mig igår min första virknål :-) Vilken fantastisk blogg du har, helt fantastiskt många fina mönster. Tusen tack för alla översättningar, jag har att göra läääänge med dom mönster som du har upplagda nu :)
  Mvh
  En mycket glad virk-nybörjare

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Tänkte maila dig, men hittade ingen adress så jag skriver här :)
  Ser att du är en hejare på att översätta virkmönster! Jag hittade precis detta http://wolfdreamer-oth.blogspot.com/2009/08/mario-plushie.html och som den 80-talist jag är så blev jag naturligtvis hel-kär:) Men jag undrar, man ska ju göra en magisk ring och sen ett antal fm runt ringen, t.ex. 6 i huvudet. Men står det någonstans hur många lm som ringen ska bestå av...???
  Tack för en trevlig sida, hit kommer jag återvända! :)

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk blogg! Jag är en glad nybliven virkare och jag kommer att komma tillbaka hit många gånger har jag en känsla av. :0)

  Jag undrar vad du brukar använda för garn? Själv har jag köpt några nystan med SvartaFåret - Tilda, fina färger och så, men jag tycker det är lite svårvirkat (eller så beror det bara på att jag tar i för mycket när jag virkar). Dels blir det lite sumt och dels tycker jag att trådarna separerar sig ibland... En kompis tipsade om att det kanske skulle vara lättare med en mindre nål, nu har jag en 3,0 mm, men jag var lite nyfiken på vad proffsen använder för garn...

  SvaraRadera
 6. hej
  måste bara tacka tid för denna fina blogg. fortsätt!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag jobbar med Svenska Cavaliersällskapets medlemstidning, Cavalierbladet. Får vi lov att använda ditt cavaliermönster och dina bilder i tidningen? Skulle göra succé bland våra cavalierägare.

  Hör av dig till:
  tidningen@cavaliersallskapet.net
  Ställ mejlet till Carita.

  Många varma virkhälsningar
  /Carita

  SvaraRadera
 8. Ville bara önska dej en
  GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

  Kram från Carina

  SvaraRadera
 9. Jag ska försöka svara er.
  Sandra: Kolla bland mina tips eller virkskolan. Där ser du hur man gör.
  Annika: Jag använder alla möjliga sorters garn. Mest garn med acrylblandningar som ju Tilda visserligen är men det är bomull i det och det är ett tunt garn. Är man nybörjare är bomullsgarner inte att rekommendera. Dels blir man lättare svettig om händerna och dels virkar och stickar man hårdare när man är nybörjare. Sedan är Tilda tyvärr inget bra virkgarn. Precis som du säger så delar sig garnet, vilket gör att det är svårt att jobba med. Ett av mina favoritgarn är Svarta Fårets Raggsocksgarn.
  Carita: Kul att du gillar mönstret. Jag måste dock be dig ta kontakt med mönsterdesignern som i så fall kan ge er tillstånd. Jag har nämligen översatt det med tillstånd från henne och det är hon som bestämmer över copyrighten. Länk till designern finns i beskrivningen.

  SvaraRadera
 10. Hej julia heter jag, jag är tolv år och jag älskar att virka, så jag har en blogg som heter Julias Lilla Hörna ( www.juliaslillahorna.blogspot.com)
  Jag blev jätte glad när jag såg din blogg, det blev liksom en insperation;):)
  Kika gärna in på min blogg;)
  Många kramar/julia

  SvaraRadera